Dimecres 15 de novembre: feina d’alcaldia, Consorci Universitari i Consell d’alcaldes al Consell Comarcal

Avui no he tingut reunions a l’Ajuntament sinó que het feina més de despatx, més interna.

Feina de pressupostos 2018, d’agenda per la setmana que ve, de la revista municipal, … un matí intens i productiu!

A quarts de 8 del vespre tenim Sessió ordinària de la Junta General del Consorci Universitari del Baix Penedès (CUBP), a la sala del Consell Comarcal, amb l’aprovació de l’acta anterior i els pressupostos del 2018.

CCBPReunió ràpida per donar pas al Consell d’alcaldes amb cinc punts a l’ordre del dia. Primer aprovar les actes de les sessions anteriors.
El segon punt és la presentació de les activitats del Consorci d’Enoturisme del Penedès, amb el seu president Sergi Vallès i la gerent Núria Sala. És un consorci molt important dins el Penedès, amb l’Alt i Baix Penedès i el Garraf. En formen part els tres Consells Comarcals, 36 municipis (7 dels quals són del Baix Penedès), entitats privades i més de 200 empreses.
L’Ajuntament de La Bisbal som consorciats des de l’any passat i de la Bisbal també n’és membre Mas Llagostera.
Ens han explicat els projectes engegats i previstos per ara i el 2018 i totes les accions que estan fent. Moltes felicitats Sergi per tota la feina que esteu fent per ensenyar Penedès al món i pel treball en xarxa!

El tercer punt és l’aprovació de l’aportació pel 2018 per la gestió del manteniment de l’Àrea Recreativa Forestal del Montmell, on en formem part la majoria de municipis de la comarca.
La Bisbal en formem part i col·laborem econòmicament amb aquest manteniment. Aquesta Àrea també és una mica de la Bisbal!

El punt quart és l’aportació dels ajuntaments al Consell Comarcal pels diferents serveis mancomunats que rebem pel proper 2018. Ja que la majoria d’ajuntaments estem elaborant els pressupostos, és una informació que necessitem per poder-ho incloure.
Pel nostre Ajuntament aquests serveis mancomunats són: assessorament informàtic, serveis socials i joventut. Després també tenim altres serveis a través del Consell com són el Centre obert i l’àrea recreativa forestal del Montmell.
En aquest punt venen el director dels Serveis Socials del CCBP, l’Àngel Rafecas, i la consellera de serveis socials, la Marifé Merchán. Ens deixen un expedient a cada municipi amb l’import total de serveis socials pel proper 2018, desglossat per partides. Un dossier molt ben explicat amb els diferents serveis que ja ens ofereixen més serveis nous pel proper any. Molta bona feina des de serveis socials del Consell!
I l’últim punt és la presentació del conveni de la major part dels municipis de la comarca amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, per la millora dels serveis de transports de viatgers per carretera. Ara ho hem d’estudiar i anar-lo millorant per poder-lo aprovar.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>