Dilluns 11 de setembre: celebrem la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona i a la Bisbal

Avui celebrem la Diada Nacional de Catalunya!

Diada2És el sisè any que tota la família participem de la Diada organitzada per l’ANC i Òmnium: 4 anys a Barcelona, l’any de la Via Catalana que érem al Vendrell i l’any passat a Tarragona. Fa 6 anys el Magí només tenia 2 anys i mig i va quedar ben adormit abans de començar!
Marxem amb el tren de quarts de 12 del migdia i a quarts d’1 ja hi som. Anem una colla de 15 bisbalencs i bisbalenques, i quan arribem anem a dinar.Diada3
Al sortir ja hi ha molta gent i cada vegada més! Ens anem acostant al tram 305, que és el del Baix Penedès  i de seguida trobem els bisbalencs i bisbalenques que han vingut amb autocar.
Diada1Quan ja quasi és l’hora, anem cap al mig del Passeig de gràcia, entre els Castellers de Vilafranca i els Nens del Vendrell.
Com cada any són uns moments alegres, d’il·lusió, esperança i emoció. Aquest any el més emotiu ha estat el minut de silenci per les víctimes dels atemptats d’agost a Barcelona i Cambrils. El Passeig de Gràcia ple de gent i silenci absolut.
Després ha tornat la festa, compartint moments amb persones de tot el país i de totes les edats!

Agafem el tren de les 6 de la tarda, sense poder viure el final, per arribar a temps d’anar al tanatori. Aquest matí ens han avisat que s’havia mort l’Albert, l’home de la Ma Teresa i el pare de la Marta i l’Àngels. I volíem anar a donar el condol a la família. Un bisbalenc alegre, treballador i casteller!

PàtriaArribem a casa i a sopar perquè a les 10 de la nit al CMC projectem la pel·lícula “Pàtria” i ens laDiadaCine presenta un dels actors que fa de cavaller: en Xavi Prat, acompanyat d’una de les productores la Montse Ribadelles.
Abans de començar la projecció, llegeixo el manifest de la diada i comencem la pel·lícula.
És “Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama”, dirigida pel català Joan Frank Charansonnet amb un repartiment de grans actors catalans com Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner i Àngels Bassas. Una producció catalana que barreja història i llegenda a part de comptar amb les explicacions del Xavi Prat a l’acabar la pel·lícula. Una molt bona vetllada!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>