Divendres 9 de setembre: inauguració cuina del menjador escolar, preparant la Diada i sopar amb amigues

Divendres important amb la inauguració de la cuina del menjador escolar i vigília d’un gran cap de setmana!

Divendres a les 7 de la tarda hem inaugurat la cuina del menjador de l’escola Ull de Vent de l’edifici nou.
L’escola nova es va inaugurar fa 10 anys, una escola d’una sola línia. En aquells moments era l’alcaldessa, després d’agafar el relleu d’en Joan Poch, i recordo que el dia abans de començar el curs escolar vaig anar amb la directora de l’escola a comprovar que tot fos correcte i tot a punt per començar!
En aquell any hi havia realment dues línies, que vol dir que hi havia dues classes per curs. Això va fer que a l’escola nova hi anessin els alumnes de P3 a 2n de primària i que a l’escola vella hi anessin els alumnes de 3r a 6è de primària. Així és com està ara també.
cuinaL’escola nova comptava amb menjador i cuina pròpia però sense els equipaments per poder cuinar ni l’autorització, només era cuina per preparar el càtering.
El motiu era sanitari: com que hi havia dos menjadors, un a l’escola nova i un a l’escola vella, no es podia transportar el dinar cuinat d’una escola a una altra. Per aquest motiu fa 10 anys que el menjador funciona amb càtering.

L’any passat, la regidoria d’ensenyament va començar les gestions per obrir aquesta cuina per guanyar en qualitat de servei i de menú. Era viable perquè hi ha menys alumnes a l’escola, enguany hi haurà dos cursos amb una sola classe, i es poden fer torns al menjador de l’escola nova de manera que els alumnes de 3r i 6è que es queden al menjador baixaran acompanyats de les monitores de menjador.
A part, el Departament d’ensenyament de la Generalitat ens ha cedit tot l’equipament de la cuina (fogons, nevera, …) de l’Institut Coster la Torre que no utilitzen des que fan jornada intensiva. L’Ajuntament  ens hem fet càrrec del trasllat i de posar a punt la nova cuina.
Per tant, a partir d’aquest dilluns, primer dia de curs, els alumnes de l’escola Ull de Vent que es quedin al menjador, menjaran el menú preparat a la cuina!

MenjadorLa regidora d’ensenyament va convidar a la inauguració a tot l’equip de govern, consellers comarcals i tots els bisbalencs i bisbalenques que volguessin veure la cuina. En els parlaments ens va acompanyar el conseller Kenneth Martínez i després vam poder visitar la cuina i compartir un pica-pica.

A casa, per la tarda, vam preparar els balcons per la Diada: la senyera al mig i a banda i banda el domàs de l’ANC i ÒmniumA punt per la Diada de diumenge “A punt”. Anem escalfant motors per participar a aquest acte a Tarragona i al concert de gralles de diumenge al vespre.

ViEl dia no podia acabar millor que amb un sopar amb amigues a casa de la Gemma: piscina, sopar, riure, arreglar el món i compartir una bona estona!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>