Divendres 12 d’agost: dedicat a vosaltres, Diables de la Bisbal!!

Llucifer,
avui divendres comença oficialment la Festa Major!!

Aquests últims dies tot són nervis, papers amunt i avall i tot per tenir-ho tot a punt per aquests dies.
cercavilaComencem amb la cercavila abans del pregó. Cercavila formada pel Ball de Diables de la Bisbal, elscercavila1 Diablons de la Bisbal, Ball de Gitanes de l’Arboç, Bastoners de Llorenç, els Bous i els Geganters i Grallers de La Societat.

Ambient festiu i tradicional per començar la festa, que acaba amb el ball final de cada grup davant l’Ajuntament.
Som una vila privilegiada perquè tenim entitats culturals, esportives i juvenils que organitzen bona part dels actes d’aquests dies, i això que sigui una gran Festa Major!

Dalt el balcó ens acompanyen la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Ma Serramià, l’alcaldessa de la Juncosa l’Imma Costa, els alcaldes del Vendrell en Martí Carnicer, d’Albinyana en Quim Nin, de Bonastre en David Godall, de Sant Jaume en Magí Pallarés, de Banyeres l’Amadeu Benach i els regidors de Cunit en Jaume Casañas i Julio Ramon. També presidents d’entitats i associacions, alguns dalt el balcó i d’altres baix a la plaça.
ÉS el segon any que convidem els regidors de la oposició, ja que en els 8 anys de govern d’ERC no ens convidaven però hi anàvem igualment. Ara convidem els 5 regidors d’ERC i només n’han vingut dos.

pregoneraEl pregó va a càrrec de l’Assumpció López Serra, l’Asun de Cal Roig, que és vallenca de naixement i treballa del que és la seva passió: l’escola. Molts any fent de mestra i aquests 12 últims anys essent la directora de l’escola Ull de Vent. A finals d’aquest any es jubila i agafa la direcció de l’escola l’Àngel, que segur que serà un gran director.
L’Asun ha fet un pregó molt emotiu que ha aixecat molts aplaudiments de la plaça!
Després hem brindat amb una copa de cava i també han pujat els mestres de l’escola que eren a la plaça escoltant el pregó.

pastanagaJust acabat el pregó em poso el barret i la pastanaga feta per l’Aniol i anem a gaudir iversots patir amb els versots!! dedico el títol del bloc d’avui divendres (que escric dissabte just abans d’anar a veure els Bous) als diables de la Bisbal!!! Perquè continueu fent-nos gaudir, riure i nervis també amb els vostres versots i el correfoc!!
Un petó ben fort Sergi, Caste i la resta que em vàreu anomenar!!!! I també felicitar l’Esther, guanyadora del concurs de fer un versot!!

Després anem a sopar a cal Climent, amb tota la colla mentre esperem que comenci el Correfoc. S’apaguen els llums i comencen a baixar les colles de diables per fer tot el recorregut i acabar davant la Societat, amb un gran espectacle final digne de la nostra Festa Major!

Quan acaba el Correfoc, baixem a l’envelat amb el grup Allioli i a veure el VideoBox, perquè els joves puguin dir les serves propostes.

Diable sóc d’aquest ball,
diable, sóc i seré,
i espero bisbalencs,
que aquesta Festa Major la passeu ben contents!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>