Dilluns 21 de setembre: en el Ple definim les principals inversions d’aquesta legislatura

Tal com vaig comentar ahir, hi ha un punt del Ple ordinari de divendres que mereix un apunt especial en solitari: la decisió de l’equip de govern sobre les inversions d’aquesta legislatura.

PallasoAbans però, vull remarcar un fet d’avui dilluns. Aquesta tarda el Caste (Carles Castelló) ens ha presentat en Magí Valls, un pallasso que va estar al Nepal actuant en campaments, orfenats, … dins el projecte Smiles for Nepal. Tant al Magí com al Caste els brillen els ulls quan parlen de  les vivències del Nepal i de les ganes de tornar-hi. No canvieu!! Estem molt orgullosos de comptar amb gent com vosaltres!

Ara sí que començo l’explicació de les inversions:

A començaments de la legislatura 2015/16, l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès definim les inversions a efectuar durant aquests 4 anys.
Aquestes inversions depenen de varis factors: econòmics, de prioritat i de necessitat.
Els factors econòmics són els que vénen definits per la possibilitat de realitzar aquestes inversions en funció del compliment dels requisits econòmics (període mig de pagament, endeutament, estabilitat financera i capacitat de finançament). També és un factor econòmic que l’import a invertir sigui suficient per fer front al pressupost d’una inversió en un any. En cas contrari, parlaríem d’inversions plurianuals.
Els factors de prioritat són l’ordre de l’equip de govern per decidir les inversions  a realitzar cada any.
Els factors de necessitat són els que determinen la necessitat immediata de la inversió per acomplir mesures de seguretat i millorar serveis essencials o posposar la inversió a un altra any.
En funció d’aquests tres tipus de factors, dictaminaren les inversions a efectuar l’any següent.

Les inversions per aquesta legislatura són:

Poliesportiu municipal: acompliment normativa de seguretat i accessibilitat al pavelló, bar i sales. Aquest Poliesportiu és municipal des del 2011 i no s’ha adequat a la normativa. També adequar els vestuaris i ampliar la oferta esportiva.

Menjador escolar: actualment les escoles funcionen amb servei de menjador a través de càtering, al no disposar de cuina pròpia. Volem equipar l’actual cuina de l’escola de baix per convertir-la en la cuina on s’elaboraran els menús de les dues escoles i de l’escola bressol.

Parcs infantils: incrementar el nombre de parcs infantils a tot el municipi, nucli i urbanitzacions.

Canvi ubicació pista futbol-sala de la Plaça Pau Casals. Construir un camp de futbol sala, vallat en un nou emplaçament. D’aquesta manera queda lliure la pista de la Plaça Pau Casals per adequar-la al lleure de nens i nenes.

Millorar l’accés a la llar d’infants evitant els actes vandàlics produïts a la placeta davant la porta a l’edifici i amb una rampa d’accés al final de l’aparcament.

Piscina municipal: millorar l’accés des de la carretera, complint amb la normativa d’accessibilitat. També millorar vestuaris i maquinària de la piscina, després de 8 anys sense inversió.

Parada pels autocars de l’institut: l’institut no disposa de parada pels 9 autobusos que actualment fan aquest servei. En aquests moments paren a la vorera del carrer obstaculitzant el pas de la resta de vehicles. Es farà una parada en una finca propera que permetrà l’estacionament dels autocars sense obstaculitzar la via pública.

Locals socials a l’Esplai i la Miralba: l’Esplai disposa de local on hi ha el servei de bar però sense espai per poder realitzar activitats. La Miralba no disposa de cap local social.

Adequar accés de l’Ortigós i el seu entorn: l’accés de l’Ortigós a la carretera és dificultós sobretot en cas de pluja. S’arreglarà aquesta baixada, el banc que actualment està trencat i millorar els carrers, mantenint l’estil actual.

Magatzem per material i vehicles al Punt Verd: actualment paguem lloguer per una nau industrial al polígon de Santa Oliva. On està ubicat el Punt Verd, instal·lació municipal, hi ha espai suficient per construir un magatzem municipal.

Punts de llum a les parades de bus escolar de la Masieta i Santa Cristina: la Masieta i Santa Cristina són urbanitzacions que no disposen d’enllumenat públic. Amb aquests dos punts de llum garantim il·luminació a dues parades de bus que fan el recorregut per anar a l’escola.

Dipòsit d’aigua i millora de la infraestructura de la xarxa d’aigua a Can Gordei: són instal·lacions antigues que requereixen inversions per oferir el servei adequat. És una inversió compartida amb l’empresa que gestiona el servei de l’aigua.

Pistes esportives al Priorat: darrera el local social del Priorat hi ha espai suficient per emplaçar pistes esportives.

Parcs d’esport a l’aire lliure per la gent gran: instal·lació d’aquests parcs a totes les urbanitzacions.

Pel 2016, les inversions prioritàries són:
Poliesportiu municipal
Menjador escolar
Piscina municipal

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

4 Comments

 1. Ara sí 22 de setembre de 2015 10:17 am Respon

  Ara sí tenim Plens a el nostre ajuntament, lo d’abans eren proclames particulars i interessades, retòrica sense cap ni peus i bestieses en general d’un parell de personatges impresentables i fora de lloc i que em recordaven temps passats ; era vergonyós, i lo que si cal reconèixer es el aguant i la paciència que heu arribat a tindre.
  Ara en queden restos de tot allò, però no arriben a la sola de la sabata del Puigi i de aquell que no era ni tan sols secretari d’ofici i que actuava com un regidor mes. Els que han quedat, son males copies, el seu portantveus només diu animalades, i la resta son de adorno i no es guanyen ni lo que cobren per assistir a els Plens.
  Espero impacient conèixer resultats de les auditories i que s’actuï amb contundència si el resultat de les mateixes son mereixedores de ser denunciades.

  • Agnès Ferré 22 de setembre de 2015 8:13 pm Respon

   Anirem informant de les auditories. No és una feina que es faci en quatre dies però tot és començar.

   http://agnesferre2015.org

 2. Ascension 22 de setembre de 2015 11:35 am Respon

  La piscina esta desaprobechada . Si estubiese cerrada podria ser util para que los escolares pudieran hacer curso de natacion . Tambien podian tener monitores para hacer aguayim etc.

  http://piscina

Deixa un comentari

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>